På en restaurang handlar det inte bara om huvudrätten. Faktum är att tillbehören också spelar en viktig roll. Ibland är dessa rätter ganska underskattade. De kan komplettera en måltid och förhöja gästernas smakupplevelse. Därför är det viktigt att veta vilka maträtter som är bäst att servera. I den här artikeln går vi igenom några oumbärliga tillbehör som inte får saknas på restaurangens meny.
En klassisk portion pommes frites
Ett klassiskt tillbehör som inte får saknas på en restaurang är naturligtvis de klassiska pommes fritesen. Nästan alla restauranger har krispiga pommes frites på menyn och det av goda skäl. Dessa tunna, krispiga och gyllenbruna pommes frites är älskade av både vuxna och barn. De är det perfekta komplementet till kötträtter, hamburgare eller sallader. Pommes frites är inte bara mycket goda. De är också lätta att tillaga. McCain foods pommes frites är ett utmärkt val för restauranger. McCain foods är kända för sina högkvalitativa potatisprodukter. Dessa är extra krispiga och lämpar sig därför även för leverans. Du kan variera pommes frites ganska mycket. Till exempel är laddade pommes frites mycket populära nuförtiden. Välj till exempel ett alternativ med parmesanost och tryffel. Den här kombinationen kommer garanterat att falla dina gäster i smaken.
Bakad potatis med gräddfil och gräslök
En annan favorit bland tillbehören är bakpotatis med gräddfil och gräslök. Den här klassiska kombinationen av potatis, gräddfil och gräslök är enkel men utsökt. Potatisen rostas i ugnen tills den är mjuk och krämig. Därefter skivas potatisen upp och fylls med en generös klick gräddfil och färsk gräslök. Den puffade potatisen är ett mångsidigt tillbehör som passar till nästan alla huvudrätter. Den är både smakrik och mättande. Därför är den här rätten perfekt att servera till en rätt med grillade grönsaker eller en fräsch sallad. Du kan till och med servera den som förrätt.
Rostade grönsaker
Det är också mycket viktigt att ha många alternativ för gäster som gillar något hälsosamt och näringsrikt. I så fall är rostade grönsaker ett utmärkt val. Denna färgglada blandning av grönsaker som paprika, zucchini, morot och lök rostas i ugnen tills de är mjuka och lätt karamelliserade. Grönsakerna smaksätts med örter och olivolja för en extra smakdimension. Rostade grönsaker är inte bara gott. De är också näringsrika och hälsosamma. Faktum är att de är fulla av vitaminer och näringsämnen och är ett perfekt komplement till alla huvudrätter. I synnerhet rekommenderas det starkt att servera med en kötträtt.
En fräsch sallad
Slutligen, som det perfekta fräscha alternativet, bör en sallad inte saknas på menyn. Tänk t.ex. på en liten portion av den klassiska caesarsalladen med krispig sallad och krutonger, parmesanost och en krämig dressing. Du kan också välja en italiensk sallad med söta tomater. I vilket fall som helst är möjligheterna oändliga. Du kan variera mycket med olika typer av sallader och därför kan du också servera dem med många rätter. Tänk grillad kyckling eller fisk. Sallader är populära under alla årstider och är därför ett perfekt alternativ på menyn.